Sarajevos filmfestival 2020

Den 26:e Sarajevos filmfestival kommer att äga rum i Sarajevo från den 14 till den 21 augusti 2020.

Sarajevos filmfestival
Sarajevos filmfestival

Mot slutet av den fyraåriga belägringen av Sarajevo, 1995, har Obala Art Centar initierat Sarajevos filmfestival med målet att hjälpa till att återskapa det civila samhället och behålla den kosmopolitiska andan i Staden.

Idag, två och ett halvt decennium senare, är Sarajevos filmfestival den ledande filmfestivalen i regionen, erkänd av både filmproffs och den bredare publiken. Sarajevos filmfestival är en internationell filmfestival med ett särskilt fokus på regionen Sydösteuropa (Albanien, Armenien, Azerbajdzjan, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Cypern, Georgien, Grekland, Kosovo, Kroatien, Malta, Moldavien, Montenegro, Norra Makedonien, Rumänien, Serbien, Slovenien, Turkiet, Ungern och Österrike) tack vare vilka filmer, talanger och framtida projekt från regionen når rampljuset för den internationella filmpubliken.

Högkvalitativa program, ett starkt industrisegment, en utbildnings- och nätverksplattform för unga filmskapare och därmed genererad närvaro av den internationella filmbranschen, filmförfattare och medieombud tillsammans med drygt 100 000 besökare bekräftar dess status som den ledande filmfestivalen i region, erkänd av både proffs och bredare publik.

I ett territorium med mer än 140 miljoner invånare tjänar Sarajevos filmfestival som en gemensam plattform för filmföretag från hela regionen och sätter framtida standarder för festivalorganisation, filmpromotion och presentation i Sydösteuropa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Akademisk målare Jusuf Jusa Nikšić har avlidit

13 april, 2020

I försvar av friheten för konstnärligt uttryck: ”Schindlers hiss” av Darko Cvijetić

13 april, 2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *